Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Πρόσκληση για ένα ζεστό..

Ανάψαμε και σας περιμένουμε.
Έχουμε μπισκοτάκια και ένα ξεχωριστό ρόφημα.
Κερνιέστε και ζεσταίνεστε e-κοιτώντας και αντιγράφεται αν θέλετε.

Τα υλικά για τα μπισκοτάκια είναι, 250γραμ φυτική μαργαρίνη, 200γραμ ζάχαρη, 1 αβγό, 1 βανίλια, 1κ.γ μπέϊκιν, 500-600γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μαρμελάδα της αρεσκείας μας και ζάχαρη άχνη.
Η ζύμη γίνεται εύκολα, γρήγορα και είναι εύπλαστη. Ετοιμάζω παράλληλα και τα δύο σχέδια για να φτάσει ακριβώς. Τα φτιάχνω μικρά και τοποθετώ αραιά γιατί φουσκώνουν. Ψήνω στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

Τα ενώνω με τη μαρμελάδα και...

...αν θέλουμε πασπαλίζουμε άχνη.

Για το ρόφημα χρειαζόμαστε χυμό μήλου κατά προτίμηση και ένα μείγμα μυρωδικών. Το φτιάχνουμε με γαρίφαλα, μπαχάρια, σπασμένη κανέλα και ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού, φρέσκια ή αποξηραμένη.

Βράζουμε το χυμό με μία ποσότητα μείγματος για 15΄περίπου, σε σιγανή φωτιά για να βγάλουν τα μυρωδικά τα αρώματά τους.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστό με ένα ξυλάκι κανέλας Με το πολύ κρύο μου αρέσει να προσθέτω λίγο κονιάκ στο ποτήρι μου.


Ο χυμός, η ποσότητα των μυρωδικών και ο χρόνος βρασμού είναι κατά βούληση. Το μείγμα με αποξηραμένη φλούδα φυλάσσεται για καιρό σε βαζάκι .
Αν αφαιρέσουμε το αβγό από τη ζύμη, τα μπισκοτάκια γίνονται νηστίσιμα για τους ενδιαφερόμενους
Και επιφυλάσσομαι για κρασομεζέ, δε θα τη βγάλουμε με μπισκοτάκια.



23 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Χρυσοχέρα!!

κρυφό ταλέντο μας προέκυψες βλέπω..

ωραίο το ρόφημα.. πρέπει να είναι πεντανόστιμο..
αλλά έχω κολλήσει με τον δίσκο..
έργο τέχνης..

περιμένω τον κρασομεζέ..

καλό βράδυ :)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Μπράβο ιδέες!!!!!!!!
Τζάκι, μπιοσκοτάκια, περίεργο (για μένα) ρόφημα και ακολουθεί και κρασομεζές.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς. Σε 4 ώρες είμαι εκεί....
Κόλλησα βέβαια στο ρόφημα που πρέπει να είναι άριστο.
Εμείς εδώ το πολύ-πολύ κανένα σαλέπι και τα άλλα τα "κλασσικά".
Να'σαι καλά και καλή Κυριακή.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Αφού ανάψατε και μας περιμένετε,εμείς το προλάβαμε,κοπιάσαμε,μας άρεσε !Και ερχόμαστε τώρα να Σας ευχαριστήσουμε για τη Φιλοξενία.....Εάν θέλετε να ανταποδώσετε την επίσκεψη,Σας περιμένουμε στο φτωχικό μας και ιδιαίτερα θα χαρούμε αν κάμετε τον κόπο......Να μας γνωρίσετε!!!
Καλημέρα Σας!Ευχόμαστε, γλυκό Κυριακάτικο Πρωί.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Συμπληρωματικά τονίζω ότι στο είδος Σας ανήκει και η επί 41 χρόνια συμβία μου....

Artanis είπε...

Πολύ ωραία η συνταγή, θα την αντιγράψω...
καλημέρα από ΝΖ, καλή Κυριακή...

mareld είπε...

Στης Πάργας τον ανήφορο

Αχ στης Πάργας τον ανήφορο
κανέλλα και γαρύφαλλο.

Αχ με γέλασε μια Παργανή
κοντούλα και μελαχρινή.

Αχ δεν τα μπορώ δυο πράγματα,
σεβντάδες και γεράματα.

Φέρε μας κρασί να πιούμε εγώ και συ
να πιούμε εγώ και συ, αγάπη μου χρυσή.

Αχ με γέλασε και μια μικρή
κοντούλα και μελαχρινή.

http://www.youtube.com/watch?v=2OA_l0PNVR8

ΣΕ ευχαριστούμε γλυκιά μου
Θαλασσένια!!!!

Roadartist είπε...

Τι λες τώρα;;;;; Πρόσεξε μη δίνεις προσκλήσεις γιατί θα σου έρθουμε :))))

Πόσο θα ήθελα ένα τέτοιο μπισκοτάκι :)

μιαμι :) φιλάκι!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εεεε νοικοκυρούλα μου, κομπλέ το σερβίρισμα και πετσετάκι κεντημένο στο δισκάκι
:-)
Λοιπόν έτσι κερνιόμαστε κι' εμείς, αλλά δεν ήξερα για το ρόφημά. Πολύ ωραίο μου ακούγεται.
Παίρνω θέση από τώρα και για τα μεζεδάκια

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Thalassenia είπε...

Ευρύνοος
Τα...ταλέντα ένα ένα, περίμενε. χαχα
Ευτυχώς που το ρόφημα είναι δυνατή παρουσία, αλλιώς την παράσταση θα έκλεβε το δισκάκι.
Ο μεζές ψήνεται.
Καλή εβδομάδα.

Thalassenia είπε...

Δύσπιστος
Μην έχεις παράπονο. Έρχομαι συχνά Θεσσαλονίκη, τρώτε και πίνετε καλά.
Κι εγω 4 ώρες κάνω.
Πω!πω! μου΄χει λείψει. :((
Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!Εχει και τα καλά του κι ο χειμώνας!Τζάκι,ζεστασιά και καλή παρέα.Τα μπισκοτάκια σου φαίνονται τέλεια!Θα τα έφτιαχνα αλλά μου χρειάζεται λίγη δίαιτα γιατί κάθε Κυριακή εχω ταράξει τα παϊδάκια στην βόρεια Εύβοια!

Thalassenia είπε...

Απόμαχος
Χαίρομαι για την επίσκεψη σας και τη γνωριμία. Οπωσδήποτε θα ανταποδώσω.
Χαιρετισμούς στη συνάδελφο συμβία σας.

Thalassenia είπε...

Artanis
Είναι εύκολη, γρήγορη, νόστιμη, εμφανίσημη και παντός καιρού συνταγή.
Καλή εβδομάδα.

Thalassenia είπε...

mareld
15 χρόνια ασχολήθηκα με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
Οι ηπειρώτικοι "χοροί στα τρία" με εσωτερική δυναμική και πάθος ήταν από τους αγαπημένους.
Εγώ σ΄ευχαριστώ γι αυτό που έστειλες και το κρατώ.

Thalassenia είπε...

Roadartist
Πολύ ευχαρίστως.
Κάθε καλός, καλοδεχούμενος.
Καλή εβδομάδα και καλές αναρτήσεις.

Thalassenia είπε...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Έτσι έχουμε μάθει όπως λες. Είναι θέμα ομορφιάς και τάξης.
Μόνο κάτι νέες μόδες μας επηρεάζουν δυστυχώς.
Είμαι σύγχρονη αλλά και παραδοσιακή νοικοκυρά και μου αρέσει.
Φιλιά, καλή εβδομάδα.

Thalassenia είπε...

Με τα φτερά της ψυχής.
Η βόρειος Εύβοια είναι εκπληκτική χειμώνα-καλοκαίρι και είναι ωραία για εκδρομές.
Τα παϊδάκια όμως με μέτρο.
Τα μπισκοτάκια και αυτά μέ μέτρο.
Καληνύχτα.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Βρε κορίτσι τι μου κάνεις; Μεγάλος καημός το τζάκι!!!! Να έρθω να κάτσω σε μια γωνίτσα και δεν θα μιλάω.....χιχιχιιχι
Γεια στα χέρια σου, χρυσοχέρα!! Ολα πολύ όμορφα και το ρόφημά σου πρωτότυπο!!
Φιλάκια :)))

Thalassenia είπε...

ΕΥΗ
Έλα και σου κρατώ την καλύτερη θέση, δίπλα στο τζάκι.
Σ΄ευχαριστώ.

kiki είπε...

Πρόλαβα κανένα;

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη πρόταση!
Πραγματικά μένω με το στόμα ανοικτό με τo κεφι, την προκοπή και την έμπνευση σου Thalassenia.
Τρομερή ιδέα το ρόφημα μήλου, θα το φτιάξω σίγουρα.
Καληνύχτα.

Thalassenia είπε...

Kiki
Για σένα θα φτιάξουμε φρέσκα και ζεστά, μην ανησυχείς.

Thalassenia είπε...

Χρωματιστή
!!! Πριν λίγο ήμουν εκεί http://xromatisto.blogspot.com/
και διάβαζα περί "ψυχολογίας"

Όσο για τα καλά σου λόγια και σ΄ευχαριστώ, είναι θέμα αισιοδοξίας, θετικής σκέψης και άποψης.

Καλό ξημέρωμα.