Τα υλικά απλά. Ελαιόλαδο, γάλα αυγά, ζάχαρη, αλεύρι σταρένιο και καλαμποκάλευρο, μπέϊκιν,αλάτι, σταφίδες που δεν πρόλαβαν το φωτογράφο και το σπουδαιότερο, πετιμέζι.
Η παρασκευή εύκολη και γρήγορη.
Τώρα ο φωτογράφος δεν πρόλαβε το ταψί ακέραιο.
Το αποτέλεσμα ήταν καλό και άνετα μπορεί να σταθεί μέσα στις τόσες γλυκές, αλλά και υγιεινές γεύσεις των ημερών μας. Μάλλον όμως οι συνήθειες και η εξέλιξη είναι εις βάρος της ξεχασμένης μπομπότας.
Εμείς πάντως ευχαριστηθήκαμε το γλυκό που ταιριάζει με παγωτό ή καφεδάκι.
Όποιος ενδιαφέρεται να ''τιμήσει'' εκείνη την εποχή, ας ρωτήσει για τις λεπτομέρειες.
13 σχόλια:
Καλημέρα απο ΝΖ...Ωραίο φαίνεται το γλυκό...Για να μην προλάβει η φωτογράφος να το απαθανατίσει ...ολόκληρο, θα πει οτι το τιμήσατε δεόντως(;-)
Αtranis
Αυτό είναι αλήθεια, χαιρετισμούς.
Το θυμάμαι να το αναπολεί η μάνα μου! Νόστιμο είναι;
(και...τι είναι το πετιμέζι;)
Καλησπέρα...
agrampelli καλώς ήρθες.
Το γλυκάκι θα έλεγα είναι συναισθηματικά νόστιμο, ξέρεις, για τους μεγαλύτερους ανθρώπους που αναπολούν εκείνη την εποχή.
Το πετιμέζι είναι πολύ γλυκό και παχύρευστο υγρό, που γίνεται από σιγοβρασμένο μούστο. Ο μούστος είναι ειδικά επεξεργσμένος χυμός φρέσκων σταφυλιών.
Καλό βράδυ.
Θαλασσένια μου!
Καλώς σε βρίσκω!
Θα ξαναπεράσω αύριο..για καφέ..
Να ήξερες που με πήγες..
Καλή σου νύχτα!
Φιλάκια!
Παραδοσιακά προϊόντα και γλυκά.
Πετιμέζι έφτιαχνε η αδελφή του πατέρα μου και δεν έλειπε από το σπίτι μας στην Αθήνα.
Μπομπότα τη γνώρισα τα τελευταία χρόνια από κέρασμα.
Δεν ήξερα πως την περιχύνουν με πετιμέζι και βρίσκω πως ταιριάζει.
Καλή σου εβδομάδα,
Φιλι και Γλαρένιες αγκαλιές
Θαλασσένια μου!
Μου δημιούργησες μια λαχτάρα που με καίει..έτσι κι όταν μας έφτιαχνε η μάνα μου μπομπότα πάντα καιγόμουν..με προετοίμαζε η μοσχοβολιά από το ψήσιμο στο χωριάτικο μας φούρνο..
Μα δεν είναι εδώ η μπομπότα μόνο και οι αναμνήσεις..είναι με τη χάρη που μας την προσφέρεις και την καθαρότητα της αισθητικής που μένει..της δικής σου Θαλασσινής αισθητικής!
Από τη νοσταλγία με αγάπη!
Καθώς ταιριάζω στου βοριά το στόμα μια υμνωδία
Μου φέγγει ο κόλπος το βαθύ μουρμούρισμα της άμμου
Και βλέπω ανθούς να πέφτουνε στα καθαρά νερά
Φύκια μελαχρινά στου φλοίσβου το νανούρισμα
Κανάτια υπομονετικά στου Αιγαίου τα παραθύρια.
Ελύτης
Σε ευχαριστώ!
Πολλά φιλάκια!
ΥΓ
Να περάσεις από τη δροσοσταλίδα..θα σου αρέσει..
Αγαπημένο Γλαρενάκι!
Πολύ χάρηκα για το πέταγμά σου μέχρι εδώ...σε λίγο θα βγεις και στους ωκεανούς..ναι..το νιώθω..
Φιλιά ψυχή μου!
Μπομπότα λες,
και γεμίζει το στόμα σου.
Που να την φας και όλας.
Υ.Σ.πώς γίνεται και μου έρχονται στο mail μου τα σχόλια που σου αφήνουν Θαλασσένια μου ιδέα δεν έχω!
Δεν με ενοχλεί όμως, γιατί έτσι βρίσκομαι σε επαφή με αγαπημένους φίλους και μέσα από τίς δικές σου αναρτήσεις.
Καλώς τους, καλώς τους.
Πάντα μου άρεσαν οι επισκέψεις, να τους φιλέψω ότι έχω, με ή χωρίς προετοιμασίες. Χαίρομαι και ευχαριστώ που είστε εδω.
mareld αγαπητή
Κερνάω καφεδάκι και καλή καρδιά. Σ'ευχαριστώ για τα ζεστά σου λόγια και τα ποιητικά λόγια του Ελύτη.
Βρήκα τις σελίδες σου προχθές αργά και χάζεψα. Κάπου άφησα μήνυμα.Θα τις μελετήσω προσεκτικά.
Να είσαι καλά.
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Σε θυμήθηκα σήμερα το μεσημέρι, όταν περνώντας σε μια παραλία με τραβηγμένα μέσα τα νερά, είδα δεκάαααδες γλάρους να μένουν ακίνητοι στην άμμο.
Υπόσχομαι ανάρτηση αφιερωμένη.
Καλή εβδομάδα και σε σένα.
epikuros
Πρίν μέρες έπαιρνα όλα τα μηνύματα από μια ανάρτηση της Artanis. Μπορεί να ήταν δική μου επιλογή κατά λάθος. Πιθανόν και δω να συμβαίνει το ίδιο. Είμαι νέα στο χώρο και στο ψάξιμο.
Θα το κοιτάξω.
Να είσαι καλά.
Καλή σου εβδομάδα και σ΄ευχαρστώ για την πανέμορφη εικόνα που μου χάρισες πρωί-πρωϊ
Φιλιά και Γλαρένιες αγκαλιές
MPOMPOTA KALA POU TO BREIKES 8IMAME MEXRI TA 18 PIGENA STHN 8EIA MOU POU EFTIAXNE KAI MOLIS TO EBLEPA ,KOITOUSA AN EXEI TIPOTA ALLO MESA STHN KOUZJNA GIA NA FAO ,KAI OMOS TORA POU TO DOKIMASA META APO XRONIA MOU ARESE KAI MENA.KALHSPERA
ΜΟLEMOY
Συνηθισμένοι σε τόσες άλλες αμαρτωλές γεύσεις, πώς να αρκεστείς σε ένα "υγιεινό" κέϊκ καλαμποκιού. Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ και είπα να το φτιάξω. Το ερώτημα είναι αν θα το ξανακάνω. Καλώς ήρθες.
Δημοσίευση σχολίου