Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το γλυκόξινο της Εύης.

Στην μαγειρική πτυχή του ιστολογίου μου
είδαμε αρκετές συνταγές, καθώς και μαγειρικά σκεύη, σερβίτσια,
τραπεζομάνδηλα, μέχρι και την ποδιά της μαγείρισσας,
αφού επιτελεί και αυτή κάποιο ρόλο στην διαδικασία.
Σήμερα θα κάνω μία αναφορά στην κουζινούλα μου,
που πριν λίγο καιρό μας άφησε -18- χρόνους υπηρεσίας
και πήρε τον δρόμο της ανακύκλωσης.
Το τελευταίο φαγητό που έκανα σε αυτήν ήταν 

Τα υλικά, που πρωτίστως κοιτώ σε μία συνταγή,
ήταν της αρεσκείας μου και εκτίμησα ότι θα μας αρέσει.

Τα ετοίμασα όλα όπως σωστά προτείνει η Εύη
και είναι αλήθεια περισσότερη ώρα έκανα γι αυτό,
παρά για το μαγείρεμα.
Χρειαζόμαστε κοτόπουλο, πιπεριές πολύχρωμες, καρότο,
κρεμύδι, φρέσκια ντομάτα ή σάλτσα, κονσέρβα ανανά, μέλι, 
ζάχαρη, πάπρικα, ξύδι μπαλσάμικο, κορνφλάουρ και σόγια σως.
 Τις ποσότητες μπορείτε να δείτε στην Εύη.
Εδώ έχει απλά την εκτέλεση.


 Σωτάρουμε το κοτόπουλο σε λίγο ελαιόλαδο.


 Προσθέτουμε πιπεριές, κρεμύδι και καρότο.
Μετά από δεκάλεπτο, αφού μαραθούν σβήνουμε με το μπαλσάμικο.


 Ρίχνουμε την πάπρικα,την ζάχαρη, το μέλι,


 την ντομάτα, τον ψιλοκομμένο ανανά και την σόγια.


 
Αφού βράσουν για 15' περίπου,ρίχνουμε το κορνφλάουρ 
διαλυμμένο στο χυμό ανανά να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.
Φωτογραφίαααα, πώς το έπαθα!!! Ξέχασα.




Σήμερα βλέπουμε και chopsticks.


Αυτή ήταν η τελευταία συνταγή που έκανα στην παλιά κουζίνα
αλλά και η πρώτη στην καινούρια μου.
Σωστά εκτίμησα, μας άρεσε πολύ και την ετοίμασα σε φίλους
που ήρθαν για τα καλορίζικα :)))
Στην δεύτερη εκτέλεση να πω ότι έβαλα φρέσκια ντομάτα,
και μας άρεσε περισσότερο.
Μην ακούτε γλυκόξινο και γελάτε.
Και άλλοι δεν ήθελαν αλλά έφαγαν και δεύτερο πιάτο.
Το συνόδεψα κλασικά με ρύζι.




 Εγώ έβαλα το φαγητό.

O nikiplos

θα βάλει το σάκε.









17 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Περιμένω δύο σχόλια -παρατηρήσεις-.
Να δω ποιός θα τα κάνει.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

με γειά η νέα σου κουζινούλα, εγώ θα πάρω διπλή μερίδα, μόνο μη μου τη σερβίρεις με τσοπστικς διότι θα μείνω νηστική η άχρηστη, αφού δεν έχω καταφέρει ποτέ να τα χρησιμοποιήσω!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλορίζικη η κουζίνα σου, με γεια και με χαρά!!
Ωραίο φαγάκι έφτιαξες για τα καλορίζικα, και δικό μας αγαπημένο!

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

Με μισείς δεν εξηγείται αλλιώς.Δεν ξέρω αν παχαίνεις με τα μάτια αλλά αν συμβαίνει μόνο εσύ το πετυχαίνεις.
Καλή μου κάποτε πρέπει να δοκιμάσω κάτι από τα χεράκια σου ο συμπατριώτης.Ακόμα δε χώνεψα το μεσημεριανο και μου άνοιξες την όρεξη.Να 'σαι καλά φιλενάδα...

Τα φιλιά μου...Σε εσένα και στην νήσο μας..

Ανώνυμος είπε...

γλυκόξινο .....μπλεάξ!!!
Οι κέφαλοι σε είχαν πειράξει (οι σαλιάρηδες)
Καλησπέρα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, Θαλασσένια, μου έδωσες μια τέλεια ιδέα για το Σάββατο το βράδυ που θα έχουμε καλεσμένους και ψιλοψαχνόμουν. Θα 'ναι σίγουρα στο μενού.
Καλορίζικη η κουζίνα.

lena_zip είπε...

Βλέπω και μπρόκολο ε;
Οι γλυκές γεύσεις στα φαγητά δε μου αρέσουν καθόλου, ποτέ δε μου άρεσε οποιοδήποτε γλυκόξινο φαγητό που δοκίμασα.
Ωστόσο είναι μια συνταγή με χρώματα και φαντάζομαι και υπέροχο άρωμα.
Άντε καλά μαγειρέματα στην καινούρια κουζίνα!
Φιλιά πολλά.

magda είπε...

Αυτό το φαγητό είναι όλο για μένα...
Τρελαίνομαι για γλυκόξινο !!
Πολύ ωραίο σέρβις, αλλά με τα ξυλάκια
δεν τα καταφέρνω.
Γουόκ υπήρχε; Μέλι; ( αυτό για το κουίζ )
Φιλιά
Μάγδα

logia είπε...

ax Θαλασσένια

μας ξεσήκωσες

μετά την αποθεραπεία λέω να το δοκιμάσουμε'
τα παιδιά μου τρελλαίνονται για τέτοιες γεύσεις

την καλημέρα μου

Dimos είπε...

Ασιατικά περάσματα. Μ'αρέσει!

Τελικά σάκε ήπιατε;

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Έκανα και εγώ το παγκοσμιοποιημένο κοτόπουλο, εσύ όμως το παράκανες!
Με ανανάδες, τσοπ-στικς, σάκε, σόγια σως (σιγουρα από μεταλλαγμένη σόγια), μπαλσάμικο, μόνο τα greeklish LEIPOUN APO THN ANARTHSH!!!

Περιμένω να ξαναμείνω μόνος, για να το ξανακάνω.
Και για επιδόρπιο, Μπανάνες φλαμπέ!

Καλό ΣαββατοΚύριακο και με γειά την καινούργια κουζίνα!

Άιναφετς είπε...

Είμαι λάτρης της Κινεζογιαπωνέζικης κουζίνας και ειδικά της γλυκόξινης σάλτσας...και όταν είσαι χορτοφάγος βρίσκεις άπειρες συνταγές χωρίς κρέας!

ΑΦιλάκια και καλά να περνάς με τους αγαπημένους σου!

Άστρια είπε...

Κοτόπουλο φιλέτο σε κομματάκια, πολύχρωμες πιπεριές,
ένα μήλο τριμμένο,
μια κουταλιά σούπας κάρυ και δύο σόγια σως.
τίποτα άλλο..

δοκίμασε και αυτή την πιο εύκολη εκδοχή με πολύ λιγότερα υλικά αλλά πολύ πολύ εύγευστη. Και δίπλα ρύζι μπασμάτι (μόνο αν σας αρέσει αυτή η ποικιλία)
(θα δοκιμάσω κι εγώ τη δική σου:)

φιλάκια,
Καλημέρα!

Παπαστρατής Το "Θηρίο" Ιωάννης είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΘΑΛΑΣΣΕΝΙΑ ΜΟΥ!!!

nikiplos είπε...

Καλό μήνα Αγαπητή Θαλασσένια...
όχι μόνο το Σάκε, αλλά και τα ξυλάκια μου για να το φάμε ντε!
Θα δοκιμάσω τη συνταγή και θα έχεις ίνφο...
μέχρι τότε στην υγειά σου!!!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

λατρεύω τις φωτοσυνταγές και όποτε μπορώ φωτογραφίζω κι εγώ τα βήματα :)))

Thalassenia είπε...

Η πιο καλοπροαίρετη και ατυχής ανάρτηση - αφιέρωμα.
Δύο μέρες μετά, ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβει στην οικογένεια με έκανε να εγκαταλείψω και να αφήσω αναπάντητα τα σχόλια.
Τώρα όλα είναι καλά και εδώ έμεινε απλά η συνταγή.

Να είστε όλοι καλά.
Σας ευχαριστώ για το πέρασμα.