Μάλιστα, ρυζόγαλο καλοκαιριάτικα!!!
Το έχω τάξει στον φίλο μου
Θαυματουργό σας λέω.
Πλήρης τροφή για όλες τις περιπτώσεις. Χρειαζόμαστε ένα κιλό γάλα, μία κούπα ρύζι και μία ζάχαρη,
δηλαδή από 150γρ. Κανέλα σκόνη και ξυλαράκι.
Ένα κουταλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια.
Βράζουμε σιγά το ρύζι σε τόσο νερό
όσο να το σκεπάζει καλά, μαζί με το ξύλο κανέλας.
Ωπ! ξέχασα, και μια πρέζα αλάτι.
Γεια σου ρε ΦΟΥΛΗ που το θύμισες.
Το αλάτι πάει παντού γιατί "νοστιμίζει" ακόμα και στο ρυζόγαλο.
Ωπ! ξέχασα, και μια πρέζα αλάτι.
Γεια σου ρε ΦΟΥΛΗ που το θύμισες.
Το αλάτι πάει παντού γιατί "νοστιμίζει" ακόμα και στο ρυζόγαλο.
Όταν το ρύζι πιει σχεδόν όλο το νερό
ρίχνουμε το γάλα
και την ζάχαρη.
Βράζουμε πάντα σε σιγανή φωτιά -προσοχή γιατί φουσκώνει-
και ανακατεύουμε πότε πότε.
Περίπου σε μισή ώρα το ρυζόγαλο έχει πήξει.
Δύο λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά,
ρίχνουμε το άνθος βανίλιας διαλυμένο σε ελάχιστο νερό.
Ανακατεύουμε ένα λεπτό ακόμα και είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα
και καταναλώνουμε αφού κρυώσει στο ψυγείο.
Σκεπάστε με σελοφάν για να μη στεγνώσει και ξεραθεί από πάνω.
Μη λυπηθείτε την κανέλα γιατί εκτός από μοναδικό άρωμα,
έχει και εκπληκτικές ιδιότητες.
Είναι θαυμάσια ευκαιρία να τις γευτούμε.
Όσο ωραίο είναι το χειμώνα ζεστό,
άλλο τόσο είναι δροσερό το καλοκαίρι.
Καλή επιτυχία όταν το φτιάξετε.
Καλοκαιριάτικα ακριβώς δεν είναι πλέον,
αλλά ....... ακόμα είναι Αύγουστος.
Καλή επιτυχία όταν το φτιάξετε.
Καλοκαιριάτικα ακριβώς δεν είναι πλέον,
αλλά ....... ακόμα είναι Αύγουστος.
40 σχόλια:
Τωρα να πω καμιά κουβέντα
πρωί-πρωι;;;:)
Ασε μας ,μωρέ,ρυζόγαλο,λεει,λεχώνες ειμαστε,για να κατεβάσουμε γάλα;;;:))
Βάλε κανενα προφιτερόλ να στανιάρουμε!!!
Προφιτερόλ θέλει ο VAD;
Ετοιμάσου για την επόμενη ανάρτηση!
Προτιμώ το ρυζόγαλο, είναι το αγαπημένο μου. έστω και αν δεν είμαι ..λεχώνα!
Να δω ο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ θα βρει κανένα λάθος; Χα!
Καλημέρα καλή μου και φτιάξε ένα καφεδάκι να το απολαύσουμε!!
Φιλενάδα μου νόμιζα ότι με συμπαθείς!!!!
Γιατί με κολάζεις πρωινιάτικα? Μόλις απέκτησα ζάχαρο!!!
Φιλιά συμπατριώτικα!!!!
Καταπληκτικό ....βάζω και μια πρέζα αλάτι,εκεί να δεις τι ακούω από το σύζυγο!!
καλημέρα, μου έβαλες ιδέα...
VAD
Χμ! θα σε περιποιηθώ εσένα.
Θα ετοιμάσω μια "γαβάθα", εσύ θα το βλέπεις και ο γιος μου θα το τρώει.
Είναι το αγαπημένο του.
Και όχι ετοιματζίδικα, όλα σπιτικά.
Αν είχες το ρυζογαλάκι όμως 6 η ώρα το πρωϊ μια χαρά θα ήσουν, ταύρος! χαχαχα.
Σου το φυλάω παλιοVAD:-))
Γιαγιά Αντιγόνη
Κατάλαβες, το τζόβενο θέλει προφιτερόλ, είχε και στο χωριό του βλέπεις.
Κολινδρό νομίζω το λένε, χαχα.
Έχουν και ωραία γάλατα εκεί πάνω.
Ρυζόγαλο παντός καιρού, τόπου και περίπτωσης Αντιγόνη μου. Ξέρω τι σου λέω.
Φιλιά με τον καφέ στο χέρι.
Συμπατριώτη
Όχι δεν σε συμπαθώ, μεσ΄την καρδιά μου σ΄έχω.
Ε! φτιάξαμε και στοιχάκι -την ορθογραφία μου μέσα-
Μη φοβάσαι, η κανέλα ρυθμίζει το διαβήτη.
Γειά σου Ιωάννη συμπατριώτη.
ΦΟΥΛΗ
Να είσαι καλά που το είπες.
Του έχουμε αλλάξει τα φώτα αυτό το καλοκαίρι, γιουβαρλάκια θα γίνουμε.
Άλλοι θέλουν να χάσουν κιλά και εμείς πάμε να πάρουμε ;-))
Φιλιά Φουλάρα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς για το κέρασμα...
(φάτε μάτια ψάρια... χο χο )
αν και το σημερινό πρωϊνό μου περιείχε κυρίως: χυμός πορτοκάλι και φυσικά μπουγάτσα από φούρνο...
συνεπώς συνέχισε με τις συνταγές, είμαστε ανοικτοί!!!
Για να δω το "πορφυρό¨(έτσι έλεγε η μάνα μου το προφιτερόλ,βεβαιως ειχαμε και στο χωριό μας και το φκιάχνανε με μουσταλευριά!:)
-όσο για το τζόβενο,άσε καλύτερα:)
Ναι,βρε,Κολινδρό τον λένε,α μα πια,μη μου τον μπερδευετε πάλι με τον Κορινό...
Α,αν κατάλαβα καλά,το "πορφυρό" μπορει να το φάω απ'την καλή μας Γιαγιά Αντιγόνη:)
Θαλασσένια,μην το λες,αγοράζω ρυζογαλάκι,γιατί ποτέ δεν κατάφερα να το φτιάξω καλά.
Θα δοκιμάσω τη συνταγή σου,γιατί μ΄αρέσει-περίσσεψε μπολάκι;
Φιλιά!
Γεια στα χέρια σου !!!
nikiplos
Εύκολο είναι αγαπητέ μου.
Μέχρι να γράψεις ένα ποστ είναι έτοιμο, αρκεί να έχεις το νου σου μη το κάψεις;-)
Υγιεινό πρωϊνό και ζηλευτή η μπουγάτσα. Μου βάζεις ιδέες για "ατομικά μπουγατσάκια"
Στη χειμωνιάτικη λίστα θα είναι μέσα.
Καλό σου βράδυ.
VAD
Τι προφιτερόλ είναι αυτό με μουσταλευριά?
Καιρός να ανεβάσεις συνταγή, να ζηλέψει ο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
Όχι τα ξεχωρίζω τα χωριά, αφού κάνω στάση στον Κορινό, ξέρεις;-)
Τον Κολινδρό όμως δεν βλέπω στον χάρτη που ανέβασες.
Δεν θέλω ηττοπάθειες.
Καλή εβδομάδα.
eleni
Μπολάκι δεν προλαβαίνει να μείνει και το σελοφάν περιττό, έτσι το είπα.
Δοκίμασέ το είναι πανεύκολο, σιγανή φωτιά μόνο και καλή επιτυχία.
Φιλιά θαλασσένια.
Lyriel
Σ΄ευχαριστώ γλυκιά μου.
Μάθε να το φτιάχνεις, είναι εύκολο.
Ναι ναι ναι καλοκαιριάτικα! Αφού το βάζουμε στο ψυγείο και γίνεται δροσερό! Και τέλος πάντων ΠΑΝΤΑ είναι καιρός για ρυζόγαλο. Εμένα μου αρέσει να έχει κάνει λίγη κρούστα από πάνω :) Καλοφάγωτο, αν και νομίζω ότι δεν έμεινε ούτε κόκκος κανέλας. Μόνο οι φωτογραφίες μας θυμίζουν ότι κάποτε υπήρξε ρυζόγαλο.
lena_zip
Έτσι ακριβώς, αύριο νέα φουρνιά.
Θύμισέ μου να σε πάρω.... χαχα.
φιλιά γλυκά.
Καλέ Θαλασσένιααααααααα.
Μην ξεχάσεις ντε να με πάρεις.
Αααααα... διάβασα το βιβλίο, τον Αόρατο Άνθρωπο.
Λίγο στο τέλος με δυσκόλεψε ο επίλογος του βιβλίου, αλλά παρ' όλα αυτά μου άρεσε. Γενικά τα βιβλία με κοινωνικό θέμα με ενδιαφέρουν αρκετά.
Γευση μούστου γενικώς,
μουσταλευριά,μουστόπιτα,δεν ξερω,
τι μου ζητάς λεπτομέρειες,
αφού ξέρεις τι καλες σχέσεις εχω με την κουζίνα:)
Το ρυζόγαλο είναι αγαπημένο όλες τις εποχές!
Καλώς σε βρίσκουμε και πάλι Θαλασσένια μου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Με δροσογλύκανες, καλή μου!
Το ρυζόγαλο μόνο από τα χεράκια της γιαγιάς μου το έχω ευχαριστηθεί. Τώρα όμως που έχω τη δική σου συνταγή, λέω να το αποτολμήσω. Πρώτα πειραματικά -γιατί προβληματικές είναι οι σχέσεις μου με την κουζίνα- και μετά, αν τα καταφέρω, για τα ανιψάκια μου!
Και, μια και το ανέφερες... παίζει καθόλου το ξύσμα λεμονιού σε κάποια εκδοχή του ρυζόγαλου; Ή με γελά η μνήμη μου;
Τη γλύκα του και τη δροσιά του να 'χεις, που θα 'λεγε κι η γιαγιά μου :)
ωραίο φαίνεται!
PiciFriki
ωραίο είναι!
Ποιος αρρώστησε Θαλασσένια μου???
Απ'το ρυζόγαλο μ'αρέσει η πετσούλα που πιάνει απο πάνω με την μπόλικη κανελλίτσα!
Ενα μπωλάκι παρακαλώ μπορώ νάχω για το Μαμουνι μου? :))
Kαλώς σας βρήκα...καλό Φθινόπωρο!
Μια χαρά είναι και το καλοκαίρι το ρυζόγαλο! Και με μια κουταλιά γλυκό βύσινο από πάνω, τύφλα νάχουν τα περίπλοκα επιδόρπια!
lena_zip
Καλά και σου θύμισα να μου θυμίσεις να σε πάρω;-)
Στάσου λίγο να τακτοποιηθεί... και θα σε ενημερώσω.
VAD
Ξέρω ξέρω, τιμητής στα έτοιμα.
Γεια σου ρε VAD
ΕΛΕΝΑ
Καλώς το κορίτσι.
Πώς πήγαν οι διακοπές?
Υπατία η Αλεξανδρινή
Κι εγώ από τη μανούλα μου το ευχαριστιόμουν που καθόταν με τις ώρες και ανακάτευε.
Αυτό όμως είναι εύκολο και γρήγορο σχετικά.
Το λεμόνι δεν νομίζω ότι ταιριάζει, αλλά περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα που λένε.
Παρεμπιπτόντως το ρύζι θέλει τρεις κούπες νερό για να βράσει και μετά προσθέτουμε το γάλα.
Μόλις το έφτιαξα πάλι και το μέτρησα.
Ωραίες ευχές μάζεψα φέτος.
Σ΄ευχαριστώ πολύ και για τούτη;-))
Φιλιά θαλασσένια.
kariatida62
Κανείς καλέ, κάτι θερμίδες μας λείπουν μόνο:-)
Κόπιασε για δυο μπολάκια ζεστό καυτό και μυρωδάτο, μόλις το κατέβασα -ακούγοντας τα γαλλικά σου-
Σε λίγο σαν τις μάγισσες θα λέω: "ρυζόγαλο, ντιν" και θα γίνεται μόνο του.
Φιλιά θαλασσένια
Φθινόπωρο; όχι ακόμαααα.
Vita
Πω πω! τι είπες και συ τώρα;
Τι κολασμένος συνδιασμός είν΄τούτος!!!
Είσαι μεγάλη μαγείρισσα.
Υπέροχο είναι και θρεπτικότατο!
Εγώ αντί για κανέλα χρησιμοποιώ φλούδα λεμονιού για άρωμα στο βράσιμο!
Φιλιά θαλασσινά!
zoyzoy
Ααα καλά το είπε η Υπατία.
Δεν το ήξερα και ίσως το δοκιμάσω.
Φιλιά πολλά.
Τώρα κατάλαβα γιατί σφύριζε το δεξί μου αυτί, αυτές τις μέρες!
Με είχατε στο νου σας!
Ευχαριστώ για την αφιέρωση!!
Και για τον φίλτατο VAD και το προφυτερόλ που θέλει, σιγά μη κάτσω εκατό ώρες να φτιάχνω σουδάκια και ασπρόμαυρες κρέμες.
Παίρνω έτοιμο από τον Αλεξούδα, μου μένει και η γαβάθα. Αμ'πως!!!
Δεν λέμε ακόμη για Φθινόπωρα και Χειμώνες! Το Καλοκαίρι καλά κρατεί ακόμη!!!
Ήρθα...ως συνήθως καθυστερημένα να κεραστοκολεστώ, αλλά έγκαιρα να ευχηθώ ένα καλό μήνα "ανασυντάξημο" μήνα!
ΑΦιλιά ακόμα καλοκαιρινά! :)))
Α! παρέλειψα να παινέψω πάλι τα ζηλευτά σου δισκάκια...αλλά έχουμε την ίδια κατσαρόλα!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
Χμ, πώς μου ξέφυγε ο Αλεξούδας τόσα χρόνια;
Κράτα το καλοκαίρι όσο μπορείς για να τη βγάλουμε το χειμώνα.
Δοκίμασε την συνταγή και πες μου.
Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα.
Άιναφετς
Ποτέ δεν είναι αργά, άλλωστε αυτό το ρυζόγαλο είπαμε το σερβίρουμε κρύο.
Πάλι έφτιαξα σήμερα, χαμός ρυζόγαλου σου λέω.
Τα δισκάκια και τα ανθοδοχεία είναι αντικείμενα που με κεντρίζουν;-)
Φιλιά μάγισσα.
Δημοσίευση σχολίου