Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Φωτοσυνταγή....



...για τις φίλες που το ζήτησαν 
και για όσους αγαπούν τον συνδιασμό σοκολάτα - πορτοκάλι,
ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις και παινέματα,
γι αυτό πάμε να δούμε 

τα υλικά
Φλούδες από τέσσερα πορτοκάλια
Μισό νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
3/4 νεροπότηρου ζάχαρη
3 κ.σ. φρυγανιά
1κ.σ. κακάο
150 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
3 πλάκες κουβερτούρα

και την εκτέλεση


 Πολτοποιούμε τις φλούδες.


 Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και τον χυμό.


 Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες φλούδες και βράζουμε 
5-6 λεπτά, μέχρι τα ξεκολλάει το μίγμα από τα τοιχώματα.


  Τότε ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, φρυγανιά, κακάο, καρύδι.
  

 Προαιρετικά και αμύγδαλο ελαφρώς καβουρντισμένο και σπασμένο.


 Όταν κρυώσει λίγο το μίγμα πλάθουμε σχήματα σε μικρό μέγεθος
και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.


Αργότερα ή την επόμενη μέρα,
λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα
και ρίχνουμε τα σοκολατάκια να καλυφθούν.


 
Αφήνουμε να κρυώσουν και ....... τα τσακίζουμε :)






Παρατηρήσεις - προτάσεις.
-Χρησιμοποιούμε πορτοκάλια χωρίς φυτοφάρμακα.
-Αν θέλουμε ξύνουμε ελαφρά την φλούδα στον τρίφτη για να φύγει η αψάδα.
-Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φλούδες και τον χυμό με μανταρίνια.
-Στην σοκολάτα προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαργαρίνι για γιαλάδα (ξέχασα :)
-Αυτή η ποσότητα θα μας δώσει 30 κομμάτια σε ένα σχετικά καλό μέγεθος. 
-Μία εβδομάδα μετά είναι ακόμα σαν φρέσκα.
-Όπως διαπιστώνετε από τα υλικά, είναι νηστίσιμα.
-Έχετε πρόχειρα μερικά αμύγδαλα καβουρντισμένα, ώστε αν περισέψει κουβερτούρα ρίξτε τα μέσα και φτιάξτε σοκολατάκια αμυγδάλου.



Καλή επιτυχία.









12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Χαρά στήν υπομονή σου μέ τίς φωτογραφίες καί τίς παρατηρήσεις.
Νάσαι καλά όμως καί ευχαριστούμε.
Παρά ταύτα έχω μία απορία, κρατάνε στό σπίτι σας μία εβδομάδα ή μήπως τά κρύβεις; :)
Καλές γιορτές!
D

Thalassenia είπε...

Μεταξύ μιας μηλόπιτας, ενός βάζου με κυδώνι τρυφτό και μερικών εργολάβων, άντεξαν μία εβδομάδα :) Α! ξέχασα την ΙΟΝ και τα ΟREO :)))
Χαχα, ναι κρατήσανε!

Φιλάκια.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πω πω πειρασμός, έστω και νηστίσιμος ;-)
Πραγματικά τα τσακίζουμε ανελέητα!!!
Φιλιά!

Άιναφετς είπε...

Οι φωτο... νοστιμότατες!
Καλές γιορτές εύχομαι, με πολλές ακόμα όμορφες προετοιμασίες!
ΑΦιλιά βουνίσια!

Margo είπε...

Ααα merci πολύ πολύ!

:-)

xromatisti είπε...

Eίσαι το κάτι άλλο!
Και ξέρεις...τώρα έψαχνα συνταγή για σοκολατάκια που θέλω να φτιάξω για την Κυριακή κι είχα βρει μία με νουτέλα και μπισκότα oreo.
Eίχα όμως...γιατί τώρα βρήκα άλλη, με πορτοκάλι!

Makis Del είπε...

Ωραία συνταγή θαλασσένια μου! Ερώτηση...Παίζει να πρικρίσουν αν κάνω κάτι λάθος???

Thalassenia είπε...

ΕΛΕΝΑ

Αν είναι μπροστά σου δεν κρατιέσαι :)

Καλές Γιορτές!

Thalassenia είπε...

Άιναφετς

Ευχαριστώ μαγισσούλα, ο μπακλαβάς μου έμεινε, τα άλλα είναι έτοιμα.

Καλά Γιορτές στην οικογένειά σου.

Thalassenia είπε...

margo

Ποικιλία στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, θα σας αρέσουν.

Να περάσετε όμορφα και χαρούμενα!

Thalassenia είπε...

xromatisti

Ποια νουτέλα και oreo, βάλε πορτοκάλι να δεις νοστιμιά!!!

Δεν λέω, καλά και τα άλλα υλικά, μα αυτά είναι πιο δροσερά!!

..άλλη άλλη, με πορτοκάλι :)
φιλιά

Thalassenia είπε...

Makis Del

Όχι Μάκη μου, δεν γίνονται καθόλου πικρά. Δοκίμασέ τα έτσι, αν όμως σου φαίνεται πολύ έντονη γεύση, την επόμενη φορά μπορείς να τρίψεις λίγο τα πορτοκάλια πριν πάρεις τις φλούδες.