Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Αν έχεις τύχη διάβαινε...

 
Είχα την τύχη να μου χαρίσουν αυτά τα πράγματα πριν μέρες.

  
Αγνά παραδοσιακά προϊόντα ...

  
...από την περιοχή της Αταλάντης.

  
 Δεν έχουμε όλοι αυτή την τύχη κάθε μέρα.

  
 Γι αυτό αν τα βρείτε μπροστά σας προτιμήστε τα.

  
Και αφού βρήκα χώρο εδώ, να σας πω πως συνοδέψαμε το λευκό κρασί.

  
 Ο Γιάννης ο ψαράς φέρνει  τα ψάρια στο σπίτι
μόλις βγεί από την θάλασσα.

  
 Καθαρίζω τα εντόσθια και προσέχω για τα αγκίστρια όπως μου έχει πει.
Ψαρεύει με παραγάδια και πάντα βρίσκω στην κοιλιά ή στο στόμα, 
το βλέπετε.
Προσέξτε, δεν καθαρίζουμε τα λέπια.

  
  Τα πλένουμε καλά μέσα έξω και αλατίζουμε πολύ.
Πολύ λέμε μη το φοβάστε.

  
Έχουμε ανάψει φωτιά...

  
 ... καίμε την σχάρα και ...

...ψήνουμε αλείφοντας κάθε τόσο με λαδολέμονο.
Τα λέπια κρατούν τους χυμούς του ψαριού 
και δεν στεγνώνει κατά το ψήσιμο.


Το πολύ αλάτι δίνει την νοστιμιά του χωρίς να γίνονται αλμυρά,  

  
αφού η πετσούλα τους -σαν κέλυφος- φεύγει ολόκληρη
και πολύ εύκολα όπως βλέπετε.
Συγνώμη για το σερβίρισμα στην ψησταριά, 
αλλά αν πάω μέσα δεν θα προλάβω να τα φωτογραφίσω.



Στον καπταν-Γιώργη
που όταν καλάρει τα δίχτυα του ξεχνάει όλα τα άσχημα.






25 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Πωπώ λαχταριστά όλα..

τα ψαράκια δέ, υπέροχα.. τσιπούρες ή ούγενες ήταν;

τέτοια καλάθια, ούτε ο Άϊ Βασίλης δέν φέρνει στα σπίτια..

καλόπιοτα και καλοφάγωτα :)

χαιρετώ σας :)

Artanis είπε...

Ααααααααχχ, τα ζήλεψα όλα...
Τυχερήηηηηη...
:(
Σε φιλώ, καλημέρα...

Και λοιπόν;E allora? είπε...

το σερβίρισμα στη ψησταριά είναι καλύτερο απ΄το indoor....να χαρεί το μάτι μου λίγο.
η πέτσα που φεύγει όταν ψήνονται έτσι μου αρέσει και την τρώω,είναι τραγανή.
ανακαλύπτω ότι η τιμή του τυριού με το μπούκοβο είναι ίδια με Ιταλία....άμα λέω ότι τα προϊόντα στα Ελλάδα έχουν υψηλές τιμές

καλημερούδια
χχχ

Eva F. είπε...

Πω πω μου άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί....
Πραγματικά έχεις την τύχη να τα ζεις όλα αυτά.....
Εύχομαι να είσαι πάντα καλά.

roadartist είπε...

Oι άνθρωποι στην επαρχία δε θα πεινάσετε ποτέ :)
Φιλάκια φίλη μου θαλασσινή, πάντα μα πάντα να ζεις έτσι!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Είσαι πολύ τυχερούλα που τα απολαμβάνεις αυτά!
Τα ψάρια μαγειρεμένα έτσι γίνονται λουκούμι, κρατούν όλους τους χυμούς τους , πραγματικά σπέσιαλ!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

Margo είπε...

Με τα λέπια ε; Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.. τα ψάρια η αδυναμία μας.. μικροί μεγάλοι.
Όσο για το καλάθι θησαυρός ότι αγνό και παραδοσιακό..
Στην υγειά σας!

Ιωάννης είπε...

Μου ανοίξες την όρεξη!Και να φανταστείς ότι τα ψάρια δεν είναι και το αγαπημένο μου φαγητό!

Λογικά δεν πρέπει α έμεινε ούτε λέπι...

ΦΟΥΛΗ είπε...

μμμμμ με μπόλικο λαδολέμονο μούρλια θα είναι!!!
Καλησπέρα...

VAD είπε...

Ποπό,τι εχει το μπλόγκι σήμερα!!!
Ολα τα καλά της στεριάς και της θάλασσας:))
Πάντα τέτοια....

Thalassenia είπε...

Ευρύνοος

Τσιπούρες ήταν τα ψαράκια, μουρμούρα κι ένας φουκαράς σαργός.
Μάλλον τέτοια δώρα θα ζητάμε τώρα πια.

Καλό βράδυ.

Thalassenia είπε...

Artanis

Τα ψαράκια είναι αλήθεια δεν μας λείπουν.
Μα και τα άλλα ήταν ευπρόσδεκτα.

Φιλιά θαλασσένια.

Thalassenia είπε...

Και λοιπόν;E allora?

Εσύ μάλλον ξέρεις να τρώς.
Προτιμάς την ψησταριά από το τραπέζι, τρώς και την τραγανή πετσούλα.
Κόβει και το μάτι τις τιμές.
Γι αυτό βλέπω τις συνταγές σου και όχι τις ταινίες χαχα.

Φιλιά από την πατρίδα.

Thalassenia είπε...

Eva F.

Απλά πράγματα που κάνουν την ζωή μας όμορφη.
Σ΄ευχαριστώ, να΄σαι καλά και συ.

Καλή σου νύχτα.

Thalassenia είπε...

roadartist

Λες ε;
Μου αρέσει που πιάνεις το πνεύμα και σπουδαία ευχή μου δίνεις.
Σ΄ευχαριστώ πολύ.

Φιλιά θαλασσένια.

Thalassenia είπε...

ΕΛΕΝΑ

Μία δόση τύχης κυκλοφορεί στην γειτονιά μας.
Πως φαίνονται όμως και οι μαγείρισσες!!!!

Καλό σου βράδυ.

Thalassenia είπε...

Margo

Δοκίμασε να ψήσεις τα ψάρια έτσι και θα με θυμηθείς. Ειδικά αν είναι σε ψησταριά και μάλιστα με κλιματσίδες όπως εδώ.
Είμαστε πιστοί ακόλουθοι της παράδοσης και του αγνού.

Καλή σας νύχτα.

Thalassenia είπε...

Ιωάννης

Όπως το είπες, ούτε λέπι.
Δοκίμασέ τα έτσι, μπορεί να άλλαξεις γνώμη.

Καλό βράδυ πατριώτη.

Thalassenia είπε...

ΦΟΥΛΗ

Λαδολέμονο βάζω στο ψήσιμο και μετά αν σου πω ότι από την νοστιμιά που έχουν ξεχνάω να βάλω, γιατί μάλλον δεν το χρειάζονται.

Φιλιά θαλασσένια.

Άστρια είπε...

Μμμ! λαχταριστά όλα!

Κι εμένα μου αρέσει η πετσούλα η τραγανή στη σχάρα:) και για τα λέπια το σκέφτομαι:)
Ευλογημένος ο τόπος σου και η δυνατότητα να έχεις όλα τα φρέσκα γύρω σου!
Νάναι καλά και ο καπταν-Γιώργης:)

Η προηγούμενη ανάρτησή σου μου άρεσε, καλό μήνα, όμορφη Άνοιξη!

Thalassenia είπε...

VAD

Ωραία παρατήρηση και σωστή.
Φάγαμε κάλα όπως είδες.
Όσο έμεινε καιρός γιατί...θα κοπούν τα "μεγαλεία" χαχα.

Καλό βράδυ.

Thalassenia είπε...

Άστρια

Καλή μου σ΄ευχαριστώ.

Για τα λέπια μη το σκέφτεσαι καθόλου, με μπόλικο αλάτι όμως.
Από φρέσκο και ποιοτικό φαγητό δεν έχουμε παράπονο.

Να ΄ναι καλά ο καπταν-Γιώργης που με συγκίνησε και συ που τον αναφέρεις.

Καλό σου βράδυ.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Είδες τι είναι όταν έχεις φίλους παραγωγούς;
Αυτά είναι τα μπερεκέτια που λένε και οι τούρκοι.
Αλλα και η ψησταριά....πρώτο πράμα!
Την ζηλεύω!
Καλή σου μέρα.

Thalassenia είπε...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ

Η ψησταριά τα κάνει πιο νόστιμα όλα, τα μπερεκέτια όπως λες.

Καλή μέρα και σε σας.

J Bar είπε...

The fish look delicious.
Sydney - City and Suburbs